Algemene Vergadering 2019


Beste Wikimedia-vrijwilliger, leden van Wikimedia België,

U bent van harte uitgenodigd op de Algemene Vergadering van Wikimedia België op zaterdag 15 juni 2019 om 14:00 uur in de Troonstraat 51 te Elsene.

Voor de agenda, zie https://be.wikimedia.org/wiki/2019-06-15_General_AssemblyHet jaar 2018 was voor onze vereniging Wikimedia België (WMBE) een interessant en intens jaar. We hebben samen met jullie vele concrete en succesvolle activiteiten kunnen organiseren:

• Editathon over de Gender gap met het Goethe Instituut
• De fotowedstrijd Wiki Loves Heritage!
• Een Wikidata training met 60 deelnemers in de Koninklijke Bibliotheek
• In samenwerking met Open Knowledge Belgium, de tweewekelijkse Wiki Club rond de Gendergap op Wikipedia.
• Een hackathon Hack the Gender Gap met 64 deelnemers
• Opleiding "Schrijven voor Wikipedia" voor de erfgoedcel Ternat
• In december organiseerden we een Duitse schrijfweek
• Samenwerking met talloze musea, KIK-IRPA, Open Belgium, Constant, PACKED
• Nauwe samenwerking met Wikimedia Nederland

Onze vereniging kwam geregeld in het nieuws:

• We kwamen op de RTBF web radio/TV
• Verschillende kranteninterviews naar aanleiding van de Hack the Gender Gap
• Verschillende vermeldingen in de Belgische media over Wikipedia

Voor meer details verwijs ik graag naar onze website https://be.wikimedia.org/wiki/Activities.

Weet dat je zelf ook activiteiten kunt voorstellen. Neem hiervoor gerust contact via info@wikimedia.be. Heb je vrienden of kennissen die ook geïnteresseerd zijn in de wondere wereld van Wikipedia en de andere projecten van Wikimedia, laat het ons weten of stuur een e-mail. Je kan hierbij voorstellen om een training te organiseren over Wikipedia, Wikidata, of Wikimedia Commons. Je kan tevens inschrijven voor de nieuwsbrief.

Het bestuur van WMBE wil allen danken die hun lidmaatschap al betaald hebben alsook aan iedereen die een vrije gift heeft gedaan.

We willen iedereen aansporen om hun jaarlijkse bijdrage te betalen. Voor slechts 20 € per jaar kan je lid worden van de beweging. Dit laat ons toe om een aantal activiteiten op te zetten en onze werking te ondersteunen. Actieve vrijwilligers die regelmatig schrijven op Wikipedia zijn hiervan vrijgesteld.

Het is ook mogelijk om een vrije gift te doen, zoals velen doen. We ontvingen verschillende giften van 20, 50 of zelfs meer dan 100 euro. Heel hartverwarmend. We kregen herhaaldelijk de vraag over de mogelijkheid om giften met fiscale vrijstelling te ontvangen. De wetgeving in dit verband is heel complex. We kunnen nog geen fiscale attesten geven, maar onderzoeken deze mogelijkheid en zullen laten weten wanneer we hiervoor een oplossing gevonden hebben.

We ontvangen een jaarlijkse subsidie van de Wikimedia Foundation gebaseerd op de wereldwijde fondsenwerving. Maar een lokale ondersteuning blijft evenzeer nodig.

2019 ligt voor ons met een hele waaier van interessante activiteiten. Hiervoor verwijs ik graag door naar onze agenda, of Facebook https://www.facebook.com/WikimediaBelgium

In naam van Wikimedia België,

Iedereen betrekken bij vrije kennis
Voor een gift of uw jaarlijks lidmaatschap stort op onze bankrekening:
IBAN: BE63 5230 8084 2808
BIC code: TRIOBEBB